Goodbye Excellent Gietvloeren. Welcome HILO Floors!

Ondernemen gaat samen met innoveren. Ook wanneer je als bedrijf ruim 10 jaar ervaring hebt, en een vaste waarde in de gietvloersector bent geworden, moet je jezelf nog dagelijks heruitvinden. Daarom herdopen we onze bedrijfsnaam Excellent Gietvloeren… en heten we HILO Floors welkom!

Trendsetter van formaat

Bij Excellent Gietvloeren hebben we de voorbije 10 jaar niet stil gezeten. Dankzij ons oog voor detail, ons excellente vakmanschap en onze constante drang naar innovatie profileerden we ons als pionier in de gietvloersector. Zo waren we verantwoordelijk voor een heel aantal trends en innovaties op de markt:

– In 2006 daagden we Remmers uit om een gietvloer te ontwikkelen speciaal voor de woningbouw aangezien deze vloersoort oorspronkelijk bedoeld was voor industriële toepassingen.

– In 2010 werden de kwaliteitsstandaarden van Excellent Gietvloeren opgenomen in de lastenboeken voor alle terminals van AUDI in België en Nederland.

– In 2011 brachten we de BIO PU gietvloer op de markt.

– In 2015 voorzag ons team gietvloer in het Havenhuis te Antwerpen.

– In 2016 werd onze firma als eerste vloerenbedrijf BASF Europese Business Partner dankzij de ongezien hoge kwaliteit van onze applicatiemethode.

– In 2018 lanceert iDrain na 4 jaar ontwikkelingstijd een nieuwe innoverende douchegoot: de Liquid Drain die dankzij samenwerking met Excellent Gietvloeren tot stand is gekomen.

– Nog in 2018 plaatsten we de allereerste BASF geluiddempende én veilige gietvloer in een school in Ham. Dit project kreeg onder andere media-aandacht in Bouwen aan Vlaanderen en Made in Limburg.

Dit zijn slechts enkele mijlpalen in ons succesverhaal waarmee we de aandacht van vele concullega’s trokken en steeds de trend gezet hebben voor onze sectorgenoten. We vonden het dus hoog tijd om opnieuw onderscheidend uit de hoek te komen.

Herbronnen

In 2019 zijn we onze missie en toekomstvisie in vraag gaan stellen. Waar we in het verleden steeds de nadruk legden op “excellente kwaliteit” en dit ook weerspiegeld werd in de naam “Excellent Gietvloeren”, kwamen we tot de vaststelling dat uitmuntende kwaliteit een vanzelfsprekend resultaat en neveneffect is van waar het bij ons echt om gaat: klimaatvriendelijke en biologische gietvloeren.

Het resultaat? De geboorte van HILO Floors!

Gebouwd op 10 jaar pionierschap in de gietvloersector gaan we met HILO Floors terug naar onze oorsprong om de puurheid en natuurlijke kwaliteit van grondstoffen voor gietvloeren en grindvloeren op te zoeken en met hedendaagse applicatietechnieken te verbinden.

Met HILO Floors blijven we innoveren met aandacht voor het pure, ecologische en biologische karakter van onze vloeren. Onze oerdegelijke gietvloeren zijn hiervan het grensverleggende resultaat. Samen met fabrikanten BASF en Remmers zorgen we door een optimaal productieproces voor een minimale impact op het milieu zonder aan onze uitstekende kwaliteit te raken.

HILO Floors komt bovendien met HILO Norm onmiddellijk met een primeur. Zo introduceerden we een eigen kwaliteitslegende waaraan onze klanten steeds de graad van esthetische afwerking kunnen nagaan alsook het aantal toegelaten imperfecties per 100m2.

U merkt het, met HILO Floors bouwen we verder op de stevige fundering die we als Excellent Gietvloeren gelegd hebben en gaan wij steeds verder om onze onstilbare honger naar innovatie en kwalitatieve oplossingen te voeden.

Benieuwd naar wat we nog allemaal in petto hebben?
Hou onze website die in volle opbouw is, en onze sociale mediakanalen op Facebook, Instagram en Pinterest dan zeker in de gaten en laat u verrassen door onze primeurs van formaat!