Een epoxyvloer die geschikt is voor uw industrieel gebouw?

Ontdek onze industriële epoxyvloeren

bestemd voor de industriële markt

Een epoxygietvloer is een gietvloer bestemd voor de industriële markt. Een epoxy gietvloer behoort tot de zware jongens uit onze sector, waar design plaats maakt voor sterkte. Ondanks dat dit type van vloer maar 3mm dik is, biedt het toch het equivalent drukbestendigheid van een betonvloer met 20cm dikte.

Een epoxygietvloer is afkomstig uit de industrie en de intrinsieke eigenschappen zijn ook daarvoor bedoeld. Sinds een kleine tien jaar geniet de epoxygietvloer echter steeds meer aandacht van interieurarchitecten. Dit omwille van het naadloze aspect in het vloersysteem van een epoxygietvloer.

Het materiaal is tevens vloeistofdicht, eenvoudig in onderhoud en kan in iedere RAL-kleur gemaakt worden. Een epoxygietvoer is zeer sterk en twee keer harder dan beton. Het nadeel is dat bij beweging de ondergrond kan scheuren. Daarom is een epoxyvloer enkel adviseerbaar als hoogglansvloer. Epoxy heeft als basisingrediënt kunststof en dat is van nature glanzend.

Een epoxyvloer heeft een aantal uitzonderlijke voordelen :

  • zeer sterk en hard
  • ideaal voor zware belasting
  • chemische resistentie
  • thermische resistentie

Voor gebruik in woningen, showrooms en kantoren is epoxyvloer minder geschikt. Met name door de hardheid en de glans van de vloer is de kans op krassen een stuk groter…

Industriële Epoxyvloeren realisaties

Datalink

Naadloos aspect in het vloersysteem

Samenstelling Excellent Epoxygietvloer

Een epoxygietvloer wordt aangebracht in minstens 2 lagen. Eerst wordt de ondergrond gecontroleerd en indien nodig wordt ze geschuurd of gestraald. Dan brengen we onze epoxyprimer aan. Dit is de eerste laag. De dag erna wordt de epoxyvloer op RAL-kleur geplaatst met een dikte van 3mm of 2mm. Dit is de laatste laag die men kan kiezen als antisliplaag of matterende laag.


Wat onze klanten vertellen

Duidelijke informatie. Correct en professioneel uitgevoerd volgens vooraf afgesproken planning.

De Poorter - Devos

Klantvriendelijk, duidelijke informatie. Vakwerk met veel aandacht voor details
en met veel respect voor het werk van andere aannemers!

Gert Steutelings

“Ik koos voor Excellent Gietvloer als plaatser voor mijn steentapijt en geef ze graag vijf sterren! Ze reageren snel, geven goede informatie over wat kan of niet kan bij een renovatieproject en het personeel is vriendelijk. Ook het afgeleverde werk verliep snel en bovendien proper.”

Jean Geuens

“Wij wonen sinds 2008 in onze nieuwbouwwoning, waarin we voor alle vloeren, zowel boven als beneden, gekozen hebben voor steentapijt. We zijn nog steeds tevreden hiervan, dankzij de goede plaatsing door Excellent Gietvloeren. De vloer is makkelijk te onderhouden, wordt niet snel vuil, en is aangenaam om op te lopen. Hij wordt wekelijks gereinigd met een stoomreiniger/waterstofzuiger (Kärcher SV1902). Na een zestal jaren hebben we deze echter eens grondig laten reinigen door Excellent Floorcleaning, en het was verbazend hoeveel vuil er nog uit kwam, en vooral hoeveel beter hij eruit zag na deze behandeling. We hebben toen besloten om jaarlijks een dergelijke reiniging te laten uitvoeren, en stellen telkens vast dat een grondige reiniging toch wel een meerwaarde heeft. Er komt vuil los dat je op het eerste zicht niet ziet, maar na de behandeling merk je dat het steentapijt er beter uitziet. Zeker zijn geld waard!”

Yves Hartert

Interesse in een industriële gietvloer?