Een exclusieve vloer die perfect past in uw moderne interieur?

Steentapijten

Een unieke vloer met een persoonlijke tintje

Een unieke vloer met een persoonlijk tintje die bovendien natuurlijk aanvoelt als je erover loopt. Welnu een steentapijt of grindvloer geeft je die mogelijkheden. Het is een strakke, naadloze vloer die weinig onderhoud nodig heeft, en er toch altijd even mooi kan uitzien!

Bovendien kan u deze vloer in allerhande kleurencombinaties verkrijgen. Modern of klassiek, steentapijt of grindvloer sluit overal bij aan. Hierdoor geeft het aan iedere ruimte een exclusieve en warme uitstraling.

Een steentapijt bestaat uit gezeefd riviergrind, gecombineerd met kunststof. U kan een keuze maken uit verschillende maten van deze grindsoort. Na het winnen van de grindkorrels worden ze gezeefd volgens hun grootte, daarna gevuurdroogd en in iedere kleur epoxy gekleurd volgens de nieuwste technieken om de kwaliteit op lange termijn te waarborgen.

Het gekleurde grind wordt vermengd met hoogwaardige tweecomponenten epoxyhars. Vervolgens smeren wij de massa naadloos uit op de ondergrond.

Steentapijt realisaties

Essers Genk

Audi Amsterdam

Steentapijt of grindvloer sluit overal bij aan

Open of gesloten structuur

Een steentapijt of grindvloer is te verkrijgen met een open of gesloten structuur. Bij een open structuur verkrijgen we een strakke vloer die het uitzicht heeft van een handgeknoopt kamerbreed tapijt. Bij een gesloten structuur vullen we de ruimte tussen de steentjes op met een speciaal vulmiddel. Dit vulmiddel kan glanzend of mat zijn.

Aan u de keuze! Van nature heeft een Excellent steentapijt een open structuur, zodat het loopvuil en stof onzichtbaar wordt opgenomen. Bij een open structuur zullen natte voetstappen ook niet aftekenen. Er kunnen echter factoren meespelen die u ervoor laten kiezen het steentapijt te laten sealen. In toiletruimtes is het noodzakelijk om een goede hygiëne te kunnen garanderen. Een steentapijt/grindvloer is zowel in een gesloten als open structuur gemakkelijk in onderhoud.


Wat onze klanten vertellen

“Wij wonen sinds 2008 in onze nieuwbouwwoning, waarin we voor alle vloeren, zowel boven als beneden, gekozen hebben voor steentapijt. We zijn nog steeds tevreden hiervan, dankzij de goede plaatsing door Excellent Gietvloeren. De vloer is makkelijk te onderhouden, wordt niet snel vuil, en is aangenaam om op te lopen. Hij wordt wekelijks gereinigd met een stoomreiniger/waterstofzuiger (Kärcher SV1902). Na een zestal jaren hebben we deze echter eens grondig laten reinigen door Excellent Floorcleaning, en het was verbazend hoeveel vuil er nog uit kwam, en vooral hoeveel beter hij eruit zag na deze behandeling. We hebben toen besloten om jaarlijks een dergelijke reiniging te laten uitvoeren, en stellen telkens vast dat een grondige reiniging toch wel een meerwaarde heeft. Er komt vuil los dat je op het eerste zicht niet ziet, maar na de behandeling merk je dat het steentapijt er beter uitziet. Zeker zijn geld waard!”

Yves Hartert

Duidelijke informatie. Correct en professioneel uitgevoerd volgens vooraf afgesproken planning.

De Poorter - Devos

“Ik koos voor Excellent Gietvloer als plaatser voor mijn steentapijt en geef ze graag vijf sterren! Ze reageren snel, geven goede informatie over wat kan of niet kan bij een renovatieproject en het personeel is vriendelijk. Ook het afgeleverde werk verliep snel en bovendien proper.”

Jean Geuens

Klantvriendelijk, duidelijke informatie. Vakwerk met veel aandacht voor details
en met veel respect voor het werk van andere aannemers!

Gert Steutelings

Interesse in een steentapijt?