Veelgestelde vragen….

… die u op weg kunnen helpen om een Excellente keuze te maken !


PU Gietvloeren


Excellent gietvloeren kunnen geplaatst worden in woonkamers, keukens, sanitaire ruimtes, slaapkamers, kantoorruimtes, winkelruimtes, industriehallen, garages, ruimtes waar met voeding wordt gewerkt, … Kortom: alle binnenruimtes zijn mogelijk!
Bij een nieuwbouwproject kan je opteren voor 2 typen ondervloer :

 • Standaard zandcementchape (chape)
 • Vloeichape (anhydriet)

De dikte van de ondervloer is voor de plaatsing van onze vloeren niet van belang.

Onze vloeren kunnen geplaatst worden op alle vlakke en vaste ondergronden van uw renovatieproject, en zijn in bijna alle ruimtes toepasbaar. Onze vloeren kunnen ook over bestaande vloeren geplaatst worden. Hiervoor dient de oude vloer niet opgebroken te worden. Een bijkomend voordeel van onze gietvloeren is dat ze zeer dun zijn.

Welke ondergronden zijn o.a. geschikt?

 • Tegels
 • Kurk
 • Beton
 • OSB Plaat (indien ze voldoende vast geschroefd is)
 • Houten plankenvloer
 • Egaline
 • Cementdek (chape)
 • Andrahytvloer
 • Vinyl (novilon)

U kan dus vele kanten uit ! Uw ruimte, onze zorg ;-)

Het onderhoud van onze vloeren is vrij eenvoudig. Enkele praktische tips :

 • Stof en losliggend vuil kan u gemakkelijk met de stofzuiger of swiffer verwijderen.
 • Natte voetsporen, modder, … kan u moppen of dweilen. Let wel op dat u geen warm water gebruikt, daar warm water kalk achterlaat.
 • Na het dweilen dient de vloer goed droog te zijn, anders blijft het vuil op de vloer achter. Wekelijks met de mop en een licht product en je Excellent gietvloer blijft gloednieuw.
 • Vlekken en zware vervuiling neemt u best weg met een sopje in combinatie met een borstel. Na het losweken van het vuil, neem je het vuil weg door het op te vegen. Laat vuile vlekken nooit opdrogen.

Als een Excellent gietvloer op deze manier onderhouden wordt, zijn wij ervan overtuigd dat u veel plezier zal beleven aan deze vloer. U zal tevreden leven en wonen , en u vloer zal langer meegaan. Heeft u toch nog twijfels, begin dan niet zelf te experimenteren en vraag ons om advies.

Speciaal op vraag van onze klanten bieden wij ook “Floorcleaning” aan.
Klik hier voor meer informatie.

Excellent Gietvloeren, uw bewuste keuze voor kwaliteit !

Excellent verbindt zich er toe alle facetten die nodig zijn om een gietvloer correct te plaatsen ook daadwerkelijk uit te voeren. Wij staan garant voor kwaliteit en dat is dan ook een bewuste keuze. “Meten is weten” dus gaan wij eerst de ondergrond controleren op restvocht. Ook in de ruimte zullen wij 2 metingen uitvoeren; het opnemen van de temperatuur en het vochtpercentage in de lucht. Al onze vloeren worden voorzien van een epoxy primer, en de nodige voorbereidingen worden getroffen. We houden ons steeds aan het voorgeschreven lijmpercentage dat door onze leveranciers wordt aanbevolen. Uiteraard controleren we dit aspect tijdens het aanbrengen van onze vloeren (elke mengeling wordt door middel van weging gecontroleerd). De arbeidstijd is hierdoor gemiddeld hoger, maar alleen op deze manier kunnen wij een hoge afwerkingsgraad garanderen. Alle Excellent gietvloeren worden afgelakt. Deze eindlaag zal zorgen voor een makkelijker onderhoud, betere kleurvastheid en een langere levensduur.

Voorbeeld: Starten vanaf een cementdek/chape

Stap 1: voorbereiden van de ruimte en ondergrond, aanbrengen van epoxyprimer.
Stap 2: aanbrengen van de standaard schraaplaag.
Stap 3: plaatsen van uw gietvloer volgens uw keuze BIO PU / PU MONO…
Stap 4: afwerking topcoating (laatste laag).
Stap 5: interne controle en opkuisen van de werf.

Wij zijn ervan overtuigd dat u via onze unieke werkwijze het beste resultaat krijgt, zowel in afwerking als in kwaliteit. Tijdens onze werken maken wij geen onnodige vervuiling. Wij eisen zelfs dat alle andere werken klaar zijn alvorens wij als laatste aanvangen. Dit om ongelukken met verf, kalk, ….. te vermijden. Deze afspraak maken wij omdat er vele vaklui niet weten hoe ze een gietvloer moeten schoonmaken, en meestal alleen het probleem verergeren.

Excellent Gietvloeren, uw bewuste keuze voor kwaliteit !

Onze Excellent gietvloeren zijn zeer snel te plaatsen. Het maakt niet uit of de vloer moet geplaatst worden in een nieuwbouw of in een gerenoveerd huis. In amper 4 dagen kunnen we een bestaand huis of nieuwbouw omtoveren tot een moderne en eigentijdse woning waar het aangenaam wonen is.
De vloer kan weer belast worden na een gemiddelde droogtijd van 24 uur. Vanaf dat moment is de vloer dus terug beloopbaar. Let tijdens het uitharden op de handhaving van de temperatuur zodat de vloer daadwerkelijk al zijn eigenschappen kan behalen.

Epoxyvloeren zijn bij 20°C na 7 dagen volledig mechanisch en chemisch belastbaar. Verlaging van de uithardingstemperatuur verlengt de uithardingstijd aanzienlijk. Let op ! Water is ook een chemische belasting. Tijdens de eerste 7 dagen na de plaatsing mogen onze vloeren niet belast worden met water of andere vloeistoffen.

Afhankelijk van het type kunnen onze vloeren zonder problemen loopverkeer en licht transportverkeer aan. Voor de industriële uitvoeringen passen we de grondstoffen natuurlijk aan zodat deze vloeren nog robuuster worden dan ze al zijn.
Neen, voorlopig is het niet mogelijk om PU gietvloeren in openlucht te plaatsen.
Ja, al onze vloeren zijn kleurvast.
Natuurlijk! Vloerverwarming geeft geen enkel probleem voor onze PU en Bio PU 100 gietvloeren!! Er is zelfs 30% minder energie nodig voor de verwarming van uw ruimtes in vergelijking met een andere type vloer. Let op ! De opstart van uw vloerverwarming moet u na de plaatsing van een nieuwe gietvloer steeds rustig opbouwen!
Bij PU vloeren is er een elasticiteit van 60%, en bij Bio PU is er 180% rekvermogen.
In de ondervloer kunnen uitzetvoegen noodzakelijk zijn, maar wij werken in de afwerkingsfase over deze uitzetvoegen heen. Zelfs indien er vloerverwarming of een werkingsvoeg aanwezig is in de ondervloer!

Indien er glasvezelnetten nodig zijn, worden die wel extra aangerekend. Deze kunnen gebruikt worden bij onze PU-systemen. (Bij extreme werking kan er een aftekening ontstaan.)

Basic Wall


Een basic wall is een strakke naadloze en voegloze wand die speciaal ontwikkeld is voor natte cellen. Ze kan gebruikt worden om (inloop)douche’s te bekleden of als spandwand boven het bad. Ook kan ze gebruikt worden boven het fornuis om ervoor te zorgen dat de omgeving goed afwasbaar en waterdicht is., boven de wasbakken en andere natte ruimtes.
Basic Wall zijn alle ral kleuren zijn mogelijk in dit concept! Ook ons speciale WIT/WIT concept! Ook bij Luxury Wall zijn alle kleuren mogelijk. Creatief uit de hoek komen is een must.
Mat, satijn en hoogglans is mogelijk. Hoogglans raden we wel niet aan, daar je elke vlek, ect.. op de wand gaat zien. Onze matte afwerking is onze standaard afwerking.
Dat kan! Bij onze Luxery Wall wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van printbehang naar keuze waar wij het Basic Wall systeem over plaatsen. Zo heb je een coole afbeelding in je douche staan! Of worden er mooie effecten gecreëerd in uw muur.
De Basic Wall is volledig waterdicht. De epoxy-, en PU-lagen dragen hiertoe bij. Ons unieke wandsysteem is zelfs waterdampdicht! (Niet-ademend systeem)
Het kan geplaatst worden op elke vlakke en gladde ondergrond die schildersklaar is zoals bijvoorbeeld pleisterwerk, gipskarton, MDF, …
Het is wel belangrijk dat de ondergrond droog en volledig glad is.
Ook zeer belangrijk is dat uw ondergrond mooi tot beneden aansluit, bijvoorbeeld tot op de chape, zodat er een mooie naadloze overgang kan gecreëerd worden met onze gietvloeren. Indien we nadien moeten bijwerken en extra afkitten zorgt dat voor meerwerken en meerprijzen die u kan voorkomen. U kan dit systeem toepassen rond het bad, muren, plafond, ect…
De wand moet dan eerst worden aangepast door ze te egaliseren.
Gecementeerde wanden zijn meestal ruw van structuur omdat ze bedoeld zijn voor tegelwerk. Voor de Basic Wall moet de wand mooi “strak” staan voor een maximaal resultaat. Door 1 à 2 lagen uit te egaliseren kan het systeem zonder problemen worden geplaatst.
Dat kan! Net zoals bij andere ondergronden, vraagt dit wel zijn eigen unieke voorbereiding.
Dit systeem wordt volledig ambachtelijk laag per laag opgebouwd. In het totaal verkrijgen we minstens 7 tot 9 lagen afhankelijk van de ondergrond en het gekozen systeem. Dit betekent dat wij standaard 5 werkdagen nodig hebben om een Basic Wall systeem te plaatsen.
U krijgt de keuze uit onze standaardafwerking of een lichte structuur in de afwerking. Verder kan u tegen een meerprijs ook de hoeken laten afkitten, en eventueel extra kitwerken rond het bad en de meubels laten uitvoeren. Wenst u een nisje, of extra aandacht voor wandverlichting? Meld dit bij voorkeur op voorhand aan ons, want dit behoort niet tot ons standaard takenpakket. Onze nieuwe afwerkingsgraad Hyper Wall is nu ook beschikbaar en geeft een zeer gladde structuurloze afwerking.
Wandverwarming is absoluut te vermijden en kan niet gebruikt worden in combinatie met onze Basic Wall. Verder adviseren we om geen raamwissers te gebruiken op de muren, en geen water en/of zeepresten te laten staan in de hoeken of nissen.
Ja! Om schimmel te voorkomen in natte ruimtes zoals een douche of badkamer, is het essentieel dat de vuile, vochtige lucht afgevoerd wordt naar buiten. Je kan de badkamers best voorzien van een mechanisch afzuigsysteem.
Dat is perfect mogelijk! Wij raden zelfs aan om na enkele jaren de wand te voorzien van een nieuw laagje PU. Dat kan op een snelle (meestal 1 dag!), eenvoudige en betaalbare manier gebeuren, en zorgt er bovendien voor dat de wanden er terug als nieuw uitzien. In tegenstelling tot klassieke douchewandafwerkingen kan je je wanden er voor zeer lange tijd prachtig uit laten zien door een minimale ingreep. Wil je een ander kleurtje? Dat kan natuurlijk ook!
Neen! Dat kan je best niet doen. De Basic Wall is zeer glad, maar heeft niet dezelfde eigenschappen als bijvoorbeeld glas. Dagelijkse wrijving met een rubberen aftrekkertje zal de toplaag en eventueel zelfs de vlieswapening uiteindelijk beschadigen. Ook kan je met de zijkanten van het aftrekkertje de met silicone afgewerkte hoeken beschadigen.
Het is voldoende om de wand af te spoelen met water na een douche, en ze vervolgens droog te vegen met een handdoek. Met de speciale PU-reiniger die je bij ons kan verkrijgen, kan je na enige tijd de muren reinigen om kalk-, en zeepresten te verwijderen.

Ook kan u onze afdeling Floorcleaning aanspreken. Wanneer u een reiniging laat uitvoeren van uw gietvloer, kan uw Basic Wall ook een beurt krijgen!